Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen

Duurzaam ondernemen is belangrijk voor Tekst&. Wij streven naar duurzame relaties met onze klanten, maar ook naar een bedrijfsvoering die zorgt voor een minimale negatieve impact op het milieu. Bovendien investeert Tekst& in (duurzame) ondernemers in andere landen door middel van een microfinanciering.

Duurzame initiatieven van Communicatiebureau Tekst&:


Tekst& steunt de Junks Centers Group Kadiatu Kargbo en Aminata Sesay verkopen tweedehands kinderkleding in Makeni, Sierra Leone. De opbrengsten van de verkoop gebruiken ze om hun bedrijf verder te laten groeien en hun gezinnen te onderhouden.

De microfinanciering van dit project loopt via het Salone Microfinance Trust (SMT), een partner van het Christian Children’s Fund. Tekst& steunt Kadiatu en Aminata via Kiva.

Tekst& neemt deel aan het CO-2-Gether programma van TNT Post; alle post van Tekst& wordt CO2-positief verzonden.

 

Tekst& werkte belangeloos mee aan de Engelse vertaling van het boek ‘Een wereld voor Kinderen’, ‘A World for Children’. Het boek is door auteur Peter de Ruiter inmiddels o.a. aangeboden aan de leden van het Europees Parlement, de Europese Commissie, het Internationaal Arbeidsbureau (ILO) in Genève en de Verenigde Naties in New York.

 

 

 

 

Voor de Twitterveiling ten behoeve van de slachtoffers van de aardbeving op Haïti in 2010, stelde Tekst& een gratis Quickscan beschikbaar.

 

Deze website wordt groen gehost en is CO2-neutraal. Meer informatie over groene hosting is te vinden via de website van Cleanbits.